Lumens ÆGTE / Ægte Lumens

Lumen (lat. lys) er den grundlæggende enhed for lysstrøm. Producenter af glødelamper, lysstofrør eller lysemitterende dioder angiver normalt værdien af ​​lampens samlede lysstrøm i de tekniske datablade. Dette definerer klart den lysstrøm (lumen), der kan forventes, hvis lampen er tilsluttet korrekt.

Integrering af kugle ved SETOLITEEn lampes lysstrøm kan måles i en „integrerende kugle“, hvori alt det udsendte lys opsamles og måles.

Computere giver dig nøjagtige data om lysstrømmen, kvaliteten og sammensætningen af ​​lyset. Uden denne målekugle er et udsagn ikke muligt!

Som allerede nævnt giver alle velrenommerede producenter af lamper en pålidelig målt værdi af lampen. Setolite er dog ikke producent af lamper, men producent af kvalitetslamper til mobilt brug!

Hvad skal man overveje?

Så hvis vi behandler en lyskilde, f.eks. en lysemitterende diode eller LED-array i vores lys, er der forskel på lyskildens lysstrøm (producentinformation) og den lysstrøm, der faktisk kommer ud (målt værdi) fra lyskilden. let hus.

Hvorfor?

Det har først og fremmest noget at gøre med „indpakningen“ af lyskilden. I det øjeblik jeg bygger op omkring en lampe (hus, skive, reflektor), mister jeg den lysstrøm, der trænger ind til ydersiden.

Lysstrømmen skal derfor „flyde“ gennem medier som glas, plastruder, men også materialer, og det giver betydelige tab. Hvis disse materialer også er farvet, reduceres lyskvaliteten også markant.

Da jeg var en lille dreng, så jeg en nat min bedstefar lægge et hvidt, tyndt lommetørklæde over en sengelampe. Jeg spurgte ham overrasket, hvorfor han ville gøre det. Han svarede, at han ville læse lidt mere, inden hans „øjne lukkede“ og han skulle sove!

Konklusion: Selvom det hvide lommetørklæde var meget tyndt, forårsagede det så meget dæmpning af sengelampen, at øjnene måtte anstrenge sig så meget for at læse, at min bedstefar hurtigt faldt i søvn.

Med denne lille episode vil jeg gerne vise dig, at meget af den lysstrøm, der er specificeret af lampeproducenten, går tabt; 60 % og mere er ikke ualmindeligt.

Et andet eksempel:

Kvalitets halogen brændstofstang 1000 W
Producentspecifikation 22.000 lumen
Efter montering i et højkvalitets radiatorhus med højglansreflektor – reel målt værdi 10.471 lumen!
Tab af lysstrøm: 52,4 %

Vær forsigtig:
Især ved LED-teknologi, hvor det ikke kun er et spørgsmål om dækglas eller lignende, men også om den korrekte køling, er annoncering næsten udelukkende baseret på producentens specifikationer for lyskilden, men ikke med en reel målt værdi .

Som Setolite-virksomheden ønsker vi, at du køber et effektivt kvalitetsprodukt, så vi er allerede begyndt at liste en værdi i lumen – som vi målte efter montering i et armatur – sammen med lyskildeproducentens specifikation – som vi kalder rigtige lumen, eller lumen – Mark REAL.

Kun denne reelle lumenværdi er den faktiske lysstrøm, der er tilgængelig for at belyse dit objekt, plads, gade osv.

Hvordan kan du beskytte dig mod at blive blændet af blanke brochurer, halve sandheder osv.?

For at gøre dette skal vi kort forklare en fotometrisk variabel:
Lux er basisenheden for belysningsstyrken. Det angiver, hvor meget lysstrøm (lumen) der falder på en overflade!

1 lux = 1 lm / 1 kvm

Du kan få et simpelt luxmåler for blot et par euro, og det er ekstremt nemt at bruge!

En test med vores ALDEBARAN® 360 GRAD FLEX 960W LED-teknologi:

Producentspecifikation af LED’en (i lumen) -> 110.000 lumen
ægte lumen -> 100.000 lumen
Effektivitet: 90,91 %

Ægte testopsætning

Sæt lampen på et stativ og hæv den til 5 m.


Klargøringsmåling til ALDEBARAN 360 GRAD FLEX LED 960
Sæt målebåndet på og mål fra stativet i 5 m trin (marker på jorden med kridt).
Placer lux-måleren på 5 m-mærket og mål.
Baggrunden må ikke afspejle, en uoplyst gade, fx en virksomhedsplads eller lignende på sort asfalt er bedst.
Gentag med konkurrentens produkt under samme betingelser. jeg lover Du allerede i dag, at mangt et højglansprodukt vil blive ret uklart og falme under virkelige forhold efter denne måling.
Hvis du ønsker det, kan vores lysteknikere tage disse mål med dig på stedet, helt retfærdigt og selvkritisk. Vær opmærksom på den reelle lumenværdi eller lysudgangsforholdet – (Lys – Output – Ratio -> LOR), som er angivet som en procentdel eller som et decimaltal. Multiplicer decimalværdien med lumenværdien for at få den lysstrøm (lumen), der faktisk er tilgængelig for dig.

I vores eksempel på ALDEBARAN® 360 GRAD FLEX:
Producentspecifikation 110.000 lumen x (LOR) 0,9091 (90,91%) = reelle lumen 100.000 lm